Her kommer to meget gennemprøvede opskrifter:
Faster Kirstens hjemmelavede lune leverpostej
”Det er nemt og lækkert”, skriver faster Kirsten
1/2 kg
kalvelever (kan købes hakket og dybfrossent)
1 stort løg +
gerne lidt hvidløg
30 gr
margarine/smør
2 spsk mel
1/4 liter
fløde
2 æg
1 1/2 tsk
salt
groftkværnet
peber
1 knsp reven
muskat ( jeg kommer lidt mere i)
Hak løg fint.
Bland med den optøede levermasse. Margarinen smeltes i en gryde, melet drysses
i, og der spædes med fløde under piskning.- Lever, æg og krydderier røres i.-
Bages 3/4 -1
time ved 200 grader.
Tips: Leveren
kan hakkes i blender sammen med løg og ca. halvdelen af fløden.
Bagt
leverpostej smuldrer lidt efter frysning, så det er bedt at fryse den rå, men
det ved I måske nok.
Råd: Spar
IKKE på hvidløgen, siger faster Kirsten, efter at have rejst Grækenland tynd i hine tider.
Mor Elsas hjemmelavede leverpostej med nelliker og
ansjoser
- m. Hannes bemærkninger
250 g svinelever
200 g spæk (eller mindre)
1 tsk salt
½ tsk peber
½ spegesild/Hanne bruger ansjoser eller gaffelbidder – måske
3-5 stk. De er små.
1 løg
¼ tsk stødt nelliker (Hanne tilsætter en anelse mere
krydderi)
(Hanne kan finde på at putte lidt hvidløg i og lægge et laurbærblad på hver leverpostej)
Til afbagning (kan fordobles til daglig, siger
økonomiske Elsa, født 1930)
25 g smør/margarine
30 g mel
¼ l mælk
1 æg
Køb hakket lever og spæk hos slagteren el. supermarkedet.
Man kan også få løg hakket hos slagteren;). Få det evt. hakket fint, så du ikke
kan smage den væmmelige leversmag så meget;)
Bland hakket løg og spegesild i lever – og spækblandingen.
Lav opbagning: Smelt smør, rør mel i, gør lind med mælk,
lidt ad gangen = en fast grød. Tilsæt æg, evt. et ad gangen. Derefter
krydderierne. Tilsæt så leverblandingen. Rør det godt sammen.
Fyldes i smurte forme, store keramik eller små metal. Bages
i vandbad i ovn ca. 45 minutter, mindre for små forme.
Til sidst bages leverpostejen 10 minutter ved tør varme
(altså ud med vandbadet).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar